En pannkaka i ugn med tärnat fläsk som har högre proteinhalt och lite mindre kolhydrater än traditionell ugnspannkaka.


6 ägg
4 dl mjölk
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
150 g keso
Salt
400 g fläsk
Lite smör att smörja formen med

Sätt ugnen på 250 grader =.


Skär bort svålen och tärna fläsket i 1x1 cm kuber. Lägg fläsket i formen och stek i ugnen tills det blir brynt och fräser om fettet, 5-8 min. Vispa under tiden ihop resten av ingredienserna i en bunke och salta lite, tänk på att fläsket är salt. Sänk ugnen till 225 grader och ta ut fläsket. Häll smeten över fläsket och sätt in i ugnen igen till pannkakan blir genombakad och får fin färg, 15-20 min. Serveras varm till rårörda lingon.

fläsk, låg kolhydrat, ägg,

Kommentera

Publiceras ej