
Kvällens mat blev en snabblagad rotfruktsröra med bacon. Den är enkel att både laga och variera med kassler, falukorv eller helt enkelt utan kött med stekt ägg till. Rotfrukterna kan man ta vad man har hemma och tycker är gott. Och det blir verkligen gott! Kvällens variant kommer här:
4 potatisar
1 morot
1 sötpotatis
300 g tärnat bacon
Smör att steka i
Salt och svartpeppar
Tärna baconet och stek på medelhög värme. Riv rotfrukterna grovt. Lägg i rivet tillsammans med det halvstekta baconet i stekpannan efterhand som du river så blir det fortare klart. Tillsätt en rejäl klick smör när det börjar bli torrt. Rör om med jämna mellanrum så det inte bränner vid i pannan. Allt är färdigt när färgen är fin och rotfrukterna mjuknat. Salta försiktigt om det behövs och krydda med nymalen svartpeppar. Servera med lingon.

Kommentera