Torsk går att variera i oändlighet och här kommer min version av den klassiska mandeltorsken. Serveras till potatis- blomkålsmos och rivna morötter dressade med nypressad apelsinjuice och grovmald svartpeppar.



800 g torskblock
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1/2 dl hackad dill, färsk
1 msk rivet citronskal
Salt och peppar
1 liten påse flagad mandel
Koka potatis och blomkål och blanda ihop till mos med mjölk och smör.

Dela den tinade torsken i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken. Blanda créme fraiche, grädde, dill, rivet citronskal och kryddor. Häll blandningen över fisken och toppa med den flagade mandeln. Baka i ugn, 225 grader, ca 15 minuter. Torsken ska ha en innertemperatur på 56-60 grader. Servera till moset och dom rivna morötterna.

fisk,
recept,
torsk,
ugn,
Kommentera