Underbart god och mör blir kotletten när man långlagar den. En liten italiensk touch gör det inte sämre.



4 stora kotletter med ben
1 gul lök
3 klyftor vitlök
400 g krossad tomat
140 g bacon
2 dl rödvin
2 msk kalvfond
2 dl vatten
2 dl fryst karljohanssvamp
En rejäl knippa färsk timjan
2 torkade lagerblad
Vitpeppar och salt
Parmesan
Rostad potatis
Hack vitlöken grovt och strimla bacon och löken. Salta och peppra kotletterna och bryn dom på hög värme och lägg till sidan så länge. Sänk värmen och bryn baconet och ta upp ur pannan när den är klar. Stek lök och vitlök utan att den tar färg och blir mjuk tillsammans med svampen. Häll i krossad tomat, vin, bacon, fond och koka upp. Lägg i kotletterna så dom täcks helt av såsen, späd med vattnet om det behövs. Lägg i lagerbladen och bind ihop timjan med bindgarn och lägg i grytan. Låt sjuda sakta minst en och en halv timme.

När det återstår en halvtimme rostas potatisen i ugnen. Låt grytan koka utan lock de sista 30 minuterna så såsen reder sig och ta sen bort timjanknippan och lagerbladen. Servera med nyriven parmesan och ett glas rött.

fläskkött,
kött,
laga,
recept,
Kommentera