En krämig och välsmakande lasagne som tar lite tid att göra men ibland är det värt det.

600 g blandfärs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
140 g bacon
200 g krossade tomater
Torkad oregano och basilika
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
15-18 lasagneplattor
0,75 dl vetemjöl
9 dl mjölk
Salt och peppar
Riven muskotnöt
1 msk kycklingfond
250 g riven ost
Hacka lök och strimla bacon fint. Fräs i smör och rapsolja. Blanda i färsen tills den får färg. Häll i resten av ingredienserna och låt koka ihop i 30 minuter.
Smält smör i en kastrull utan att det tar färg och vispa i mjölet. Späd med mjölken tills det blir en lös sås och låt sjuda i 10 minuter. Krydda och häll i osten.
Smörj en ugnsfast form ca 15x20 cm. Häll lite köttfärs i botten och lägg ut 3 plattor i bredd. Häll ett tunt lager köttfärs och sen ostsåsen. Varva med nya plattor o s v. Jag körde 6 lav och avsluta med endast ostsås på det sista lagret.

Gratinera i ugn, 220 grader, 20 minuter tills lasagnen fått fin färg och är genombakad. Servera med en krispig sallad med rödlök, majs, gurka, rosépeppar-vinegrette och jordnötter.

ananas,
laga,
lasagne,
Kommentera