Fisk är gott och panerad fisk är lite mer tidskrävande men nästan ännu godare. Det är värt att lägga lite tid på det ibland.

600 g spättafile 
Ägg och skorpmjöl till panering ( jag panerade i mandelmjöl och kokosmjöl)
100 g avrunna kräftstjärtar i lag 
60 g majonäs
150 g crème fraiche 
3 st cronichons 
2 msk dill 
2 knivsuddar rivet citronskal
1 tsk pressad citron
Ris
1 dl Broccoli
1 dl gröna ärtor
1/2 dl strimlad purjolök
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
4 st citronklyftor

Tina fisken helt, om du inte får tag i färsk. 


Börja med att göra såsen så den hinner stå till sig. Grovhacka kräftstjärtarna och lägg i en skål. Riv lite citronskal och pressa citronen över kräftorna. Blanda i majonäs, créme fraiche, dill och hackade cronichons. Salta och peppra och ställ i rumstemp medan du steker fisken. 
Koka riset enl förpackningen med grönsakerna och buljongtärningen i. 


Salta, peppra och panera spättan och stek den gyllenbrun.

Servera spättan nystekt med såsen, riset och en citronklyfta.


fisk, grönsaker, laga, recept, ris,

Kommentera

Publiceras ej