Om lördagen gick undan så ska vi inte prata om snabbaste söndagen. Sov till halv nio! Inte riktigt likt mig, brukar vakna vid 7 annars, men jag behövde nog sova. Så är det. Mysig frukost med dottern och maken. Läste tidning och planerade dagens inköp. Brukar storhandla på söndagar, lugnt i butiken då. Och så har man allt hemma för hela veckan, kompletterar med mjölk bara i hemmabutiken. Dottern skulle oxå handla så vi åkte iväg innan lunch och shoppade loss... Haha i matbutiker alltså. Fyndade en ny mixer med två mixerbehållare, 179,- var perfekt pris. Först hittade vi bara en på hyllan men när vi kom till grönsaksdisken så stod det en där... Lycka, för då fick jag oxå en... Och sen toppade vi det hela med en avstämning på dotterns köp, och vi som bara använt en vagn... Men det stämde på pricken. Duktiga vi 😄 Sen körde jag henne hem så hon slapp kånka med kassarna på bussen. 

Väl hemma började jag med lite lunch, missat några mål idag...frukost kl 9 och lunch kl 15. Inte bra men jag har druckit över en liter vatten iallafall. Sen tog jag ett fotbad så nu är tassarna mjuka å fina igen. Mellis blev lite osockrad nyponsoppa med naturell laktosfri kvarg, och en krossad sockerfri mandelskorpa. Så gott...

Middagen blev lite "rester" på helstekt fläskkarré, kokt potatis, smörkokta hemmagjorda ärtor och morötter och gräddsås. Sist jag gjorde stek så gjorde jag vid 2 st och frös in den ena. Nu bara värmde jag steken till 68 grader så var det klart. Pressgurka gjorde jag oxå, är så himla gott, recept kommer här:

Pressgurka

1 slanggurka
1,5 msk matättika 12%
2 dl vatten
Salt och peppar
Persilja

Skiva gurkan med mandolin eller osthyvel. Blanda vätskan med salt och peppar. Lägg gurkan i en burk med lock och häll över vätskan. Låt stå kallt ca 1 tim. Håller i kyl några veckor, är gott på leverpastejmacka  t. ex.

fläskkött, grönsaker, gurka, handla, helg, kött, laga, recept,

Kommentera

Publiceras ej