
700 g fläskkarré skivad med ben
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
2 tomater
1 tsk sambal oelek
1 röd lök
Salt och peppar
Ris
150 g gräddfil
Salta och peppra karren och stek tills det får fin färg, inte genomstekt. Låt svalna.
Koka riset enl förpackningen.
Bena ur köttet. Strimla paprika, lök och köttet. Klyfta tomaterna. Tänk på hygienen när du hanterar det halvfärdiga köttet! Diska skärbräda och kniv innan du strimlar grönsakerna. Fräs lök och paprika tills dom har lite tuggmotstånd kvar. Blanda i sambal oelek, tomater och köttet. Stek några minuter tills karren blir genomstekt och allt är varmt. Ringla olivolja över och salta och peppra vid behov. Servera till riset och gräddfil.


fläskkött,
kött,
laga,
paprika,
recept,
ris,
Kommentera