Dagen har som vanligt på lördagar bestått av städning och tvätt. Allt skiner och gnistrar och luktar gott nu, och jag själv oxå. Gjorde en ansikts-peeling och fuktmask efter det så hyn är len och fin.

Dotterns sambo har åkt till Nepal i veckan så hon kom hem till oss på em, och ska stanna över till söndagen. Mysigt å få ha henne hemma ibland 💜. 

På menyn ikväll står det helstekt fläskytterfile och rostade rotfrukter. 

600 g marinerad fläskytterfile
Salt och peppar
Färsk timjan

2 morötter
2 rödbetor
2 palsternackor
1 liten kålrot
Olivolja
Salt

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa köttet och salta och peppra. Stek köttet runtom i en stekpanna och lägg över i en ugnsform med olivolja och färsk timjan i botten. Baka i 200 grader ca 30 min tills innertemp är 72 grader. Låt köttet vila i folie medan grönsakerna rostas. Klyfta / strimla rotfrukterna. Ringla olivolja över rotfrukterna. Rosta i ugn, låt dom gå med köttet på slutet och höj sen värmen till 225 grader varmluft när köttet tas ut, så dom blir frasiga. Salta när dom är klar. Servera med bea och stekt sparris och haricots verts.

Sen till mello åt vi lite ostar med ett gott vin till. En Mysig kväll med god mat och trevligt sällskap. Programledarna var duktiga, och några skratt åt fröken Bark oxå. Musiken var dock ingen större sensation, tyvärr, men det var väl som vanligt egentligen 😉. Och ja, jag ska titta nästa vecka oxå... Går ju inte att missa något. 
fläskkött, kött, laga, matsedel, recept,

1 kommentarer

Emelie

08 Feb 2015 21:27

Nam nam <3

Kommentera

Publiceras ej