Denna soppan bjöd jag på i lördags när maken hade gubbarna på golflunch. Jag hittade inspiration till detta receptet på Arlas hemsida, som jag givetvis har gjort om lite.

500 g kycklingfilé
400 g passerade tomater
400 g krossade tomater
3 dl grädde
5 dl vatten
1 gul lök
10 cm purjolök
1 klyfta vitlök
1 äpple
2 msk kycklingfond
1 msk curry
Salt och peppar
1 msk hackad persilja

Hacka lök, vitlök, äpple och strimla purjolöken. Fräs allt i smör ihop med curryn. Häll i vätskorna och kycklingfonden. Salta och peppra. Låt koka i 20 minuter. Strimla under tiden kycklingfilen fint. Lägg i kycklingen och koka tills den är genomkokt och rör i persiljan. Smaka av m salt och peppar. Servera vitlöksbröd till.





kyckling, soppa,

Kommentera

Publiceras ej