Detta receptet kom jag på när barnen var små och ville tvunget ha köttbullar och jag orkade inte stå och steka köttbullar efter en ansträngande dag på jobbet. Barnen döpte maträtten till Göttbullar för det var så "gött".

1 kg blandfärs
1 gul lök
2 ägg
Salt och peppar
1 msk oxfond
1 tsk torkad oregano
800 g passerade tomater
1 gul lök
Färsk timjan, basilika och oregano
1 klyfta vitlök
Salt och peppar
Riven parmesanost
1 mozzrellaost
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja sen med såsen. Hacka lök, vitlök och färska örter. Fräs lök och vitlök i olja och smör. Lägg i örterna och häll över tomaterna. Salta och peppra och låt koka ihop i 10 min.
Hacka löken och blanda färs, ägg, lök, kryddor och fond. Rulla stora köttbullar, ca 110 g per styck. Lägg göttbullarna i en ugnsform med höga kanter. Slå den varma tomatsåsen över och toppa m riven parmesanost och klicka ut mozzrellaosten.

Baka nederst i ugn 20-30 min tills innertempen är 72 grader i göttbullarna. Ha koll så inte osten blir för mörk, täck m folie isåfall.
Serveras till valfri pasta och en krispig sallad.

kött,
laga,
pasta,
recept,
Kommentera