Det har snöat mer idag så vi har minst 5 cm snö som ligger nu. Gillar snööö som sagt. Hunden gillar oxå snö, jagar snöbollar och äter massor av snö. Helt galen... När jag kom hem från jobb åkte snöskyffeln fram och jag skottade framför vårt hus och hela parkeringen på baksidan. Jag var ute i över en timme och det var riktigt skönt å få slita lite. Härligt trött i kroppen nu.




(Bild från mitt fönster på jobb)

Väl inne var det till att starta direkt med middagen, skala räkor först.

600 g laxfilé
400 g räkor med skal
4 msk färskriven pepparrot
50 g smör
3 dl Couscous
5 cm purjolök
1/2 gul lök
1 Avokado
Tina lax och räkor. Skala räkorna och ställ svalt. Förbered couscousen enligt förpackningen och fräs purjo och gul lök och blanda sen i den färdiga couscousen med den tärnade avocadon. Smaksätt med salt, peppar och olivolja. Håll varmt.

Salta, peppra och stek laxen på medelvärme i ca 3 min per sida, beroende på tjockleken, tills innertempen är 62 grader. Riv pepparroten och smält smöret. Strö över pepparroten och räkorna över laxen och häll över det smälta smöret. Servera med couscousen.

fisk,
kroppen,
laga,
lax,
recept,
snö,
vinter,
Kommentera