Idag fyller mina kära söner 23 år. Fy sjutton va tiden går! Var ju inte längesedan dom var små... Och ju äldre dom blir ju svårare blir det att köpa presenter. Dom önskade kläder och skor så det fick bli varsitt väla-presentkort. Dottern hade samma problem med att hitta på nåt, så hon var med och la ihop med oss. Det blev uppskattat av ena sonen. Den "yngsta" grabben åkte på att jobba övertid och lär inte komma hem före 24 i natt, så han har inte fått sin present än! Lite trist att han inte va med på kalas-middagen, men vi ska ha det riktiga kalaset på söndag med släkten.

Till middag ikväll lagade jag en kyckling-gratäng som blev supergod.

4 kycklingfiléer, 600 g
1 pkt bacon
4 dl färska champinjoner
2 dl crème fraiche
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
15 cm purjolök
3 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
2 msk Chilipeppar 
2 dl grädde
1 dl jordnötter
3 dl riven gratängost

Strimla kycklingfilén och bacon. Skiva purjolök och svamp. Strimla paprikorna.
Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Lägg till sidan och bryn paprika och purjolöken en stund med champinjonerna och vitlöken.

Blanda créme fraiche, grädde, ost och kycklingfond och krydda med salt, peppar och Chilipeppar.

Lägg kyckling, bacon och grönsaker i en ugnsfast form och häll blandningen över.
Grädda 25-30 min i 225 graders ugn. Strö på jordnötterna eller servera sidan om (nöt-allergiker). Servera en god sallad till och ris.

grönsaker, kyckling, laga, paprika, recept, ris,

Kommentera

Publiceras ej