Dagen började med ett tandläkarbesök. 4 bilder, inga hål och pyyyytte-lite tandsten, 880,- som hittat. Nu lär det dröja ett år innan nästa gång. Jag tycker det är viktigt att ha koll på tänderna. Minns min farmors löständer på hennes nattduksbord, vi barn var livrädda för dom.... Hahaha, vill inte bli en sån farmor/mormor....



Ena sonen körde till Sundsvall igår kväll med två kompisar. Maken och jag tyckte det var helt galet att köra då det var snökaos på vägen upp! 90 mil och 15 timmar senare var dom framme, lugnt tempo och många pauser, så hade det gått bra. Såg på nyheterna att det varit många olyckor runt Stockholm... Ja dessa ungdomar!

Kvällens middag blev ugnsfalu med slanggurka och blomkåls- och potatismos. 

1 falukorv ca 800 g
1 gul lök
10 cm slanggurka
Dijonsenap
Svartpepparketchup
2 msk majonäs
2 dl riven ost 

Koka potatis och blomkål och blanda till ett gott mos.
Skär ett snitt längs med hela korven.Lägg den i en smord ugnsform. Hacka slanggurkan och lök fint. Blanda gurka och lök med dijonsenap, majonäs, riven ost och ketchup. Fyll snittet med gurkhacket, toppa rejält. Sätt in falukorven i ugnen i ca 45 minuter på 200 grader. Ha koll på färgen så inte osten blir för mörk. Servera med mos och en krispig sallad.



falukorv, korv, laga, recept,

Kommentera

Publiceras ej