Ännu en stökig dag på jobb men fördelen med det är att tiden går fort! Tog med hunden på en promenad direkt när jag kom hem, bytte till gympaskor bara. Skönt väder ute, 5 plusgrader och ingen snö kvar. Torra vägar, trots att det var snorhalt imorse. Nästan lite vårkänsla, nästan...

Middagen ikväll:

Torskpaket

600 g torsk
1 burk konserverade musslor
1 morot
1 liten burk konserverade stora vita bönor
150 g getost
15 cm purjolök
12 st körsbärstomater
12 st färska champinjoner
150 g rökt fläsk
1 dl grädde
100 g smör
Salt och peppar

Tärna fläsket och skiva svamp och fräs tills det får fin färg.
Strimla morot och purjolök fint, klyfta tomaterna. Skölj bönorna, låt musslorna rinna av och skiva osten. Skiva torsken i 2 cm tjocka skivor.

Riv 4 folieark, ca 40x40.

Börja med att lägga bönorna och fläsk i botten, sen grönsaker och ost, och avsluta med fisken. Häll över lite grädde och en klick smör. Salta och peppra och stäng foliepaketet så ångan inte pyser ut.
Baka i en ugnsform i 225 grader ca 20 min. Öppna försiktigt ett paket och kolla så fisken är klar. Servera till kokt potatis.






Och om det nu är så att du oxå gjorde en kyckling-gratäng i ugnen igår som kokade över liiite, och du "glömde" bort att rengöra ugnen..... Jag säger bara öööörk va det stank.... Hahaha.... Men torsken blev god ändå. Lite kaffe nu, sen blir det ugnsrengöring 😉
fisk, grönsaker, laga, recept, städa, torsk, ugn, vår,

Kommentera

Publiceras ej