Tisdag är fiskdag i detta huset. Torsken går att variera i all oändlighet och idag var jag sugen på lite "vuxen" smak.
800 g torsk (2 frusna block)
100 g ansjovisfile
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk ljus redning
1 gul lök
Potatis
Tomat och gurka
Salt och peppar
Lite ströbröd
Sätt ugnen på 175 grader=. Skala och skiva löken och lägg i en ugnsfast form. Lägg på dom frysta toskblocken och salta och peppra. Öppna ansjovisburken och häll spadet i formen. Lägg ut ansjovisarna jämnt över torsken. Blanda grädde och mjölk med redningen och slå över fisken. Toppa med ströbröd i ett tunt lager. In i ugnen ca 30 - 45 min, Innertemp 52 - 55 grader blir perfekt. Koka under tiden potatisen och skiva upp grönsakerna. Riktigt gott vill jag lova.