Idag blev det sen frukost i detta huset. Maken åkte iväg på sin vintergolf, trots after worken igår, och jag låg kvar å läste och tog det lugnt. Till frukost blev det rostat fröbröd med vändstekt ägg och randig kaviar. Kaffe till efterrätt och melodikryss. Tror att jag kunde allt och jag skickade in, tänk om jag kunde vinna nån gång :-) Vet inte vad man kan vinna, men hade ändå varit kul.



Sen har jag röjt och sorterat i skafferi, kylarna och frysen. Var inte mycket att slänga men det var i sån oordning att man inte hittade nånting. Fick dammsugit och torkat alla hyllorna i skafferiet oxå. Kylen blev renskurad och fin, och frysen blev sorterad. Det är inte så hemskt längesen som jag frostade ur frysen så det slapp jag idag. 


Snart dags att börja på kvällens mat. Det kommer att serveras getostfyllda färsbiffar med ugnsrostade rotfrukter smaksatt med rosmarin och honung, och tzatziki till det. Längtar tills det blir varmare ute så grillen kan användas igen, jag grillar mycket när det är säsong... Blir så gott. Och såklart en grillolja till, som pappa säger! 


Här har jag grillolja i glaset ( lite champagne) och biffarna är på G.

600 g lamm eller nötfärs
150 g getost
2 ägg
1 pkt skivad bacon
1 tsk rivet citronskal
Svartpeppar

2 morötter
2 rödbetor
2 palsternackor
4 potatisar
1 kvist rosmarin
1/2 citron
Flytande honung
Salt

Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Blanda färsen med ägg, fintärnad bacon, tärnad getost och citronskal. Rikligt med svartpeppar och blanda snabbt ihop. Vila färsen medan du klyftar rotfrukterna. Ringla olivolja över rotfrukterna, strö över hackad rosmarin och lägg citronen i ena hörnan på ugnsformen. Rosta i ugn tills dom är frasiga och genomstekta, ca 25 - 30 min, salta när dom är klara, pressa citronen över och ringla honungen till sist. Stek eller grilla biffarna tills dom är genomstekta. Servera med tzatziki och ett gott rödvin. 

kött, laga, recept,